Garaj Kapısı Tamiri

Garaj kapısı konutlarda, otoparkta araç giriş çıkış bölümlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Alışveriş merkezleri otoparkında ve villa tipi özel mülklerde şahsi garajı korumak için de kullanılır. Kapı sistemleri üst düzeyde yalıtım sağlayan bir kapı modeli olarak tanımlanabilmektedir. Garaj kapısı bir çok parçanın bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Dış ortamdan bakıldığı zaman sadece sandviç panel görülmektedir. Ancak yaklaşık olarak 30 farklı parçadan bir araya gelmektedir. Garaj kapısı diye tabir edilen sistemler çoğunlukla tavana kayar kapı sistemi olarak da isimlendirilmektedir. Bir mekana garaj kapısı uygulanabilinmesi için kesinlikle kiriş mesafesine ihtiyaç duyulmaktadır. Üstten yaylı kapılar için ortalama en az 220 mm genişliğe ihtiyaç duyulur.

Yandan germe yaylı kapı sistemi için en az 150 mm kiriş mesafesi gerekli olmaktadır. Kiriş olmaması durumunda suni kiriş uygulaması yapılmaktadır. Otomatik garaj kapıları, garaj girişine konumlandırılan ve otomatik açılıp kapanma özelliğine sahip olan kapılardır. Arabadan inmeden ve hiçbir temasta bulunmadan açıp kapanabilen bu kapılar güvenli ve konforlu bir kullanım sunar. Önemi ve değeri oldukça yüksek olan araçların, güvenliğini sağlayabilmek için bu kapılara sahip olmak gerekir. Ayrıca konutların tasarımına uyum sağlayarak, bahçe içerisinde dekoratif bir görünüm oluşturur. Kullanılan teknik, tasarım ve malzemeler gereği otomatik garaj kapısı modelleri değişiklik gösterebilir.

Garaj Kapısı Tamiri

Garaj Kapısı Çeşitleri

Garaj kapısı çeşitleri kullanılacak alana göre farklılık göstermektedir. Kapı modelleri arasında, uygulanacak mekanın konumuna göre sarmal veya seksiyonel kapılar bulunmaktadır. Seksiyonel garaj kapısı, motoru kapı sisteminin içerisine yerleştirilmesiyle çalışmaktadır. Motor ile aşağı ve yukarı hareket etmektedir. Aynı zamanda açılıp kapanma görevinide otomatik yerine getirmektedir. Motor içerisine gizli olarak yerleştirildiği için görüntü kirliliği oluşturmamaktadır. Aynı zamanda estetik bir görünüm sunmaktadır.

Seksiyonel kapı, daha çok geçiş yapacak araç sayılarının fazla olduğu mekanlarda tercih edilir. Sarmal garaj kapı türü ise, kapı arkasında sarılarak toplanma özelliği ile çalışmaktadır. Kullanıldığı alanda ısı ve ses izolasyonunu en iyi şekilde sağlamaktadır. Aynı zamanda hareketleri ve durması son derece yavaş ve sessiz bir şekilde gerçekleşmektedir. Manuel kullanım için redüktör mekanizması bulunmaktadır. Buna ek olarak redüktör çevirme kolu sayesinde kolaylıkla açılıp kapatılabilmektedir. Her iki kapı sistemi de hem kullanıcının rahatlığı hem de aracın güvenliği için tercih edilmektedir.

Bu Garaj Kapısı Ne İşe Yarar?

Garaj kapısı, garaj giriş çıkışlarında büyük bir avantaj sağlamaktadır. Evinize ulaşabilmek için garaj önünde vakit kaybetmenize gerek kalmadan kolayca giriş yapmanızı sağlar. Güvenli kumanda sistemi sayesinde kapınızı gördüğünüz mesafeden kolayca açabilirsiniz. Soğuk hava koşulları, kar ya da yağmur yağdığı zaman arabanızın koltuğundan kumandanızla kapıyı kontrol edebilirsiniz.

Otomatik garaj kapıları mülkünüzün değerini de yüksek oranda arttırmaktadır. Hoş görüntüsü ile mimari bakımdan ortamı kaliteli bir yere çevirmektedir. Kapalı ve sağlam olması sayesinde güvenlik algısını yükseltmektedir. Motor sistemlerinde bulunan redüktör ile kapınız kapandığı anda kilitlenmiş olmaktadır. Garaj kapılarında kesinlikle el ile açılma mümkün olmamaktadır. Otomatik garaj kapı sistemleri oldukça avantajlıdır. Garajların güvenlik, pratik kullanım ve konfor gereksinimlerini karşılamak üzere üretilmektedir. Kullanılacak alanların durumlarına göre seksiyonel veya sarmal olarak tercih edilebilmektedir.

Seksiyonel garaj kapıları ise ray içerisinde tekerlek vasıtası ile tavana paralel duruma gelerek açılmasıyla çalışmaktadır. Kapı ağırlığı yay marifeti ile dengelenmektedir. Bu sayede manuel kullanım da bireylere kolayca açabilme imkanı verilmektedir. Sarmal garaj kapısı, kapı perdesinde kiriş arkasında sarılarak toplanmasıyla çalışmaktadır. Tüp motor uygulanarak çalışma göstermektedir. Manuel kullanma için dahili redüktör mekanizmaları bulundurmaktadır. Redüktör çevirme kolu yardımıyla kolay bir şekilde açılıp kapatılabilmektedir.

Garaj Kapısı Avantajları Nelerdir?

Garaj kapısı kullanımı son yıllarda oldukça artmıştır. Hem kullanım kolaylığına sahip olması hem de şık görüntüsü ile kullanım alanı çoğalmıştır. Garaj kapısının yer kaplamaması tercih edilmesinde en büyük sebep olmaktadır. Aynı zamanda güvenlik açısından da kullanım konforu sağlamaktadır. Detaylı olarak garaj kapısı özellikleri şu şekildedir:

  • Garajı güvende tutmaktadır.
  • Giriş çıkışları konfor içerisinde gerçekleştirmektedir.
  • Uzun ömürlü kullanımı sayesinde ürünü ekonomikleştirmektedir.
  • Farklı panel çeşitleri ile mimari yapıya uyum sağlamaktadır.
  • Yoğun trafik yaşanan otopark gibi alanlarda kolaylık sağlamaktadır.
  • Kullanımı ve bakımı çok pratik ve kolay olmaktadır.
  • Güvenlik tedbiri açısından kullanışlıdır. İnsan sağlığı ve güvenliği ön planda tutularak tasarlanmaktadır.

Garaj Kapısı Güvenli Midir?

Garaj kapısı sahip olduğu sandviç paneli kalitesine ve kullanılan otomasyon sistemine bağlı olmaktadır. Bağlı olduğu bu sistem maksimum güvenlik önlemi sağlamaktadır. Elektrik kesintisi sonucunda motor manuele alınarak kapı rahatlıkla açılabilmektedir. Eğer garajda başka giriş yok ise manuele alma kolu anahtarlı olarak dışarıda tutulmak zorundadır. Garaj kapıları otomatik tercih edildiğinde motor sistemine bağlı olarak çalışır. Hırsızlık önlemlerine karşı büyük oranda dayanıklılık göstermektedir. Görüntü bakımından bile bir bütün halinde olduğu için hırsızlara karşı caydırıcılık özelliği taşımaktadır. Garaj kapısı her ne kadar kullanıldığı alanda kapı görevi görse de güvenlik açısından ihtiyaçları gidermektedir.

Ücretsiz Soru Sor!

Diğer yazılarımıza göz attınız mı?